Ons team is er klaar voor

Zowel de lijsttrekker als de lijstduwer werden aangeduid. Als lijstduwer werd Patrick Capiau aangeduid. Capiau is al 12 jaar lid van CD&V in Bever, heeft er een OCMW-mandaat en is secretaris van de Gezinsbond. Hij is ook onder andere lid van de Raad van Bestuur van de Welzijnskoepel Vlaams Brabant en is in het dagelijks leven leerkracht. “We zijn al 30 jaar lid van de meerderheid in Bever en hopen op datzelfde elan verder te gaan”, zegt hij.

Lijsttrekker wordt Dirk Willem, schepen van Openbare Werken, Landbouw, Evenementen en OCMW-voorzitter. Hij is beroepshalve landbouwer en heeft 18 jaar politieke ervaring. Bij de verkiezingen van 2012 haalde hij van op de derde plaats 297 voorkeurstemmen. CD&V kiest hiermee voor het enige resterende lid uit het huidig college van burgemeester en schepenen. “We willen het werk van onze voorgangers verderzetten met een accent op de moderne communicatie. Daarbij rekenen we op de steun van onze jonge ploeg”, zegt Willem. “Het is ook geruststellend dat huidig burgemeester Luc Deneyer en schepenen Christian Krikilion en Marleen Flamant nog steeds achter de partij staan.”

Burgemeester Luc Deneyer is tevreden. “We hebben een goede ploeg, waarbij het vooral belangrijk zal zijn om goed samen te werken. Ik heb het volle vertrouwen in hen. Als ze me om raad vragen, zal ik dat met plezier geven”, zegt hij. Dirk Willem, Patrick Capiau en Kristof Cattie de enige overgebleven kandidaten zijn op de lijst sinds de vorige verkiezingen in 2012.